torsdag 7 juli 2011

Abdulwahab var ingen amatör

Från bloggen allahuakbar.se

Självmordsbombaren Taimour Abdulwahab hade långt mer avancerad sprängkonstruktion vid dådet i Stockholm än vad som tidigare varit känt. , säger terrorismforskaren Magnus Ranstorp till DN.se

Det vore dumt och väldigt naivt att tro något annat. Är det något männen i klänning och rolig hatt är bra på. Så är det att organisera sig, och spränga saker till apstadiet.
– Den här myten om att han var en amatör och han agerade ensam stämmer inte. Jag har inga uppgifter på att det fanns flera individer, men sättet hans sprängmedel var konstruerat tyder på bra träning,

– Det är inget han satt hemma i köket och gjorde själv genom saker han surfat fram på internet utan det var en överkomplicerad operation. //Magnus Ranstorp

Som så många av sina bröder och systrar, så hade Taimour varit på träningsläger för jihadister. Lite mysigt sommarläger skulle man väl kunna säga. Där man får lära sig bygga bomber och träffa likasinnade, för att nätverka om sitt gemensamma hat emot västvärlden.


Dar al-Harb


Det kommer att smälla i Sverige igen. Då kommer man med att se till att lyckas bättre. Sverige tillhör Dar al-Harb. Dar al-Harb betyder ”krigets hus” eller ”krigets land” och betecknar alla områden på Jorden där man ännu inte tillämpar islamisk lag, sharia. Ibland kan man också se uttrycket dar al-garb användas. Det betyder ”västs hus” eller ”västliga landet” men innebörden är densamma. En person från dar al-harb kallas ”harbi”. Det är en muslims plikt att sträva efter att förändra och ta över områden som ligger i Dar al-Harb. Syftet är att införa sharialag, och få området att ligga under en islamisk fred.

Områden där islamisk lag tillämpas kallas dar al-islam (islams land) eller dar as-salaam (fredens land). Begreppet visar återigen på islams strävan efter att skapa ett starkt ”vi och dom-tänkande” hos trogna, praktiserande muslimer genom att skapa skarpa skiljelinjer mellan islam och resten av världen.

Det är inte vi i väst som separerar muslimer från samhället. Det är dom själva, med hjälp av sin så kallade religion. Vi är bara dumma nog att gå på detta. Då vi saknar kunskapen om vad islam och dess politik är.




DN

SR

Självmordsdådet i Stockholm ”väl uttänkt”

Bilden av självmordsbombaren klarnar. ”Otroligt många” förhör.

Självmordsdådet i Stockholm




Säpo: Bilden av Abdulwahab klarnar

Nya hot bakom hög terrorberedskap

Gluefox






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar